"Tolsztoj kertje"
sponsored links
Az ihletet ezúttal az Auguszt cukrászdától merítettem, az eredeti alkotás fotója: itt. Természetesen a házi készítésû süti megint nem lett olyan szép, mint a habos-krémes, legalábbis nevében "irodalmi" desszertté, de a gyakorlat elõbb-utóbb megteszi a magáét, legalábbis erõsen bizakodom:)
Imitt-amott változtatásokat is eszközöltem, a fellelhetõ alapanyagok függvényében, így került a mogyoró mousse helyére marcipán mousse, az áfonya lekvár helyére pedig barack.
Az alap égetett tésztát 3 dkg lisztbõl és 3 dkg master mixbõl meg 1,5 dkg keményítõbõl (most vaníliás pudingporból) készítettem. 1,25 dl vizet csipet sóval és fél tk. porédesítõvel, 3 dkg margarinnal felforraltam, ebbe jött a lisztes katyvasz. Két percig ...